Napjainkban, szinte az összes nagy üzlet valódi bőséget teremt azok számára, akik szeretik a mézet.
A polcokon sokfajta méz található, sok gyártótól.
Hogyan kell kiválasztani a megfelelő mézet?
Tudnia kell: ha 40 ° C-ra hevítik, akkor trigliceridek képződnek, amelyek szív- és érrendszeri betegségeket válthatnak ki, valamint hő hatására oximetil – furfurolt termel , amely nagyon negatív hatással van az idegrendszerre, és hosszútávú tárolás során felhalmozódik, és malignus betegség kialakulását elősegítheti.
Ezért a legjobb megoldás az, ha talál egy méhészt vagy egy tapasztalt gyártót, akik hitelesek és megfelelő tanúsítványokkal rendelkeznek.
Csomagolás
Gyakran csak a méz ízére és színére figyelünk, de nem nézzük a csomagolást.
Méz megjelenése
Minden fajta méznek meg kell felelni ezeknek a jellemzőknek:
Íz
Ne hagyja figyelmen kívül a méz megkóstolásának a lehetőségét!
Tárolási feltételek
Ne feledje, hogy a magas és az alacsony hőmérséklet egyaránt káros a mézre.
Sötét helyen, optimálisan 10-25 ° C hőmérsékleten kell tárolni. A napfény és a lámpafény elpusztítják ennek a gyógyító terméknek az összes jótékony hatását, és kalóriatartalmú édes anyaggá alakulnak.
Ár
Az igazi minőségi méz nem lehet olcsó. Ha az eladó vonzó árat kínál, akkor biztos lehet benne, hogy a méz módosítva lett: ( cukorral, kukoricával vagy burgonya melasszal. )
Minőségi bizonyítvány
Az eladó köteles ezt kérésre a vevőnek átadni. Ennek a dokumentumnak információkat kell tartalmaznia a méz gyűjtésének idejéről, helyéről, az előírásoknak való megfelelésről. Kérheti az eladótól az egészségügyi – és állatorvosi laboratóriumi igazolását a kiválasztott termékről.
Mindenki saját ízlés szerint választja a mézet: gesztenye, hárs vagy akác,,,,,,,,,,,,, – mindegyik más ízű és másképp néz ki.