Tudtos mézvásárlás, mire figyeljünk?

Napjainkban, szinte az összes nagy üzlet valódi bőséget teremt azok számára, akik szeretik a mézet.

A polcokon sokfajta méz található, sok gyártótól.

 Hogyan kell kiválasztani a megfelelő mézet?

Tudnia kell: ha 40 ° C-ra hevítik, akkor trigliceridek képződnek, amelyek szív- és érrendszeri betegségeket válthatnak ki, valamint hő hatására oximetil – furfurolt termel , amely nagyon negatív hatással van az idegrendszerre, és hosszútávú tárolás során felhalmozódik, és malignus betegség kialakulását elősegítheti.

Ezért a legjobb megoldás az, ha talál egy méhészt vagy egy tapasztalt gyártót, akik hitelesek és megfelelő tanúsítványokkal rendelkeznek.

Csomagolás

Gyakran csak a méz ízére és színére figyelünk, de nem nézzük a csomagolást.

Méz megjelenése

Minden fajta méznek meg kell felelni ezeknek a jellemzőknek:

Íz

Ne hagyja figyelmen kívül a méz megkóstolásának a lehetőségét!

Tárolási feltételek

Ne feledje, hogy a magas és az alacsony hőmérséklet egyaránt káros a mézre.

Sötét helyen, optimálisan 10-25 ° C hőmérsékleten kell tárolni. A napfény és a lámpafény elpusztítják ennek a gyógyító terméknek az összes jótékony hatását, és kalóriatartalmú édes anyaggá alakulnak.

Ár

Az igazi minőségi méz nem lehet olcsó. Ha az eladó vonzó árat kínál, akkor biztos lehet benne, hogy a méz módosítva lett: ( cukorral, kukoricával vagy burgonya melasszal. )

Minőségi bizonyítvány

Az eladó köteles ezt kérésre a vevőnek átadni. Ennek a dokumentumnak információkat kell tartalmaznia a méz gyűjtésének idejéről, helyéről, az előírásoknak való megfelelésről. Kérheti az eladótól az egészségügyi – és állatorvosi  laboratóriumi igazolását a kiválasztott termékről.

Mindenki saját ízlés szerint választja a mézet: gesztenye, hárs vagy akác,,,,,,,,,,,,, – mindegyik más ízű és másképp néz ki.

Címkék:
Tovább a blogra »